Heminredning engagerar och det är ett grundläggande behov för de flesta att skapa personlig trivsel i hemmet. Ett område inom heminredningen som ger stora möjligheter till att sätta sitt eget personliga touch är när det gäller väggdekorationer och tavlor. Dessutom kan man experimentera med färger och former på tavlor och ramar. På så sätt kan man skapa estetisk balans i rummen. Den enda nackdelen med personliga tavlor och väggdekorationer, om man samtidigt önskar att de skall vara unika, är att de ofta är dyra. Därför kan det vara smart att släppa sin fantasi lös och skapa sina egna tavlor.

Skriv ut själv och rama in

Ett enkelt sätt att skapa sina egna tavlor är att själv välja digitala motiv och sedan skriva ut. Det kan exempelvis vara vissa mönster eller former som ger en effekt när de ramas in. En annan variant är att skriva ut olika små texter, t.ex. citat eller ordspråk som man gillar. I en snygg font och hängt upp i fina ramar kan dessa utgöra stilfulla tavlor som dessutom i högsta grad är personliga. Personligt bliver det även om man istället väljer att skriva ut egna fotografier och därefter rama in.

Bläck behöver inte vara dyrt

Det man behöver för att skriva ut motiv själv är en bra fotoskrivare. Dessa finns till överkomliga pengar när det handlar om bläckskrivare. Förutom inköp av skrivaren behöver man dock bläckpatroner som är en förbrukningsvara. Det är ett klassiskt problem att dessa patroner ibland är väldigt dyra och att det därför inte alltid är så billigt att själv skriva ut foton och liknande. Men numera finns det kompatibla bläckpatroner med god kvalitet till relativt låga priser. Du kan bl.a. finna dessa här. Om det är fotografier man önskar att skriva ut skall man tänka på att även själva pappret man skriver på påverkar resultatet. Det finns speciella fotopapper att köpa till ändamålet om man önskar att skriva ut i fotokvalitet.