De flesta av oss har vid något tillfälle säkert funderat över hur fint det vore om vi slapp sova. Vi skulle i ett nafs kunna spara enormt mycket tid och kunna få mycket mer gjort.

Det finns enorma mängder material om detta tänkande. Tidningsrubriker som ”Så klarar du dig på fyra timmars sömn” återkommer med jämna mellanrum och det är många av oss som har försökt oss på att klara detta.

Så är det dock inte. Vi kan inte klara oss på bara fyra timmar, eller ens fem eller sex timmar för den delen. Vi behöver vår sömn för att vi ska kunna fungera som människor och vi behöver i genomsnitt någonstans mellan sju och åtta timmar per natt. Utan denna återhämtning klarar vi oss inte. Så är det bara och det har bevisats av vetenskapen om och om igen.

Sängen är platsen där du får ny energi

Den centrala platsen för den återhämtning vi behöver är sängen. En bra säng är mycket viktig för att vi ska kunna återhämta oss och få de timmar vi behöver för att kunna fungera dagen efter. Vi vet alla hur det känns när vi inte kan sova ordentligt för att vi får ont i ryggen eller störs av något annat i rummet. Sängkammaren är den viktigaste platsen i hemmet på många sätt, det är bara det att vi så lätt glömmer bort det.

Tänk på detta när du köper säng

När du väl kommit fram till att sömnen är extremt viktig är det dags att fundera på vad du ska göra åt saken. Kanske det är dags att slå till på en riktigt fin kontinentalsäng? Det du inte får glömma bort då är att madrassen är lika viktig som sängen i sig. Om du inte får tag i rätt madrass riskerar du att få ryggvärk.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here