Vad är väl egentligen en bal på slottet? Alldeles, alldeles underbar, om du har rätt balklänning. En balklänning är ett plagg som du kanske inte köper flera stycken av i livet och då blir det extra viktigt att du hittar den rätta balklänningen för just dig. Vi guidar dig till ditt livs balklänning.

Vad är egentligen en balklänning?

Balklänningar förknippas ofta med baler och andra formella tillfällen, men de kan också bäras till andra evenemang. En balklänning är nästan alltid heltäckande, och balklänningar har vanligtvis mycket tyg och detaljer. Balklänningar finns i en mängd olika stilar, från öppna ryggar som visar upp barmen till balklänningar med hög halsringning. Balklänningar är vanligtvis helt ärmlösa, även om långa eleganta handskar ofta bärs till dem. Färgmässigt är det ofta starka färger som gäller men balklänningar finns även i svagare nyanser. Klänningar finns i många olika stilar, storlekar, skärningar, former, färger, och material. Miniklänningar, midiklänningar, golvlånga klänningar och klänningar som går ner till vaden är vanliga alternativ. Det finns fem vanliga sorters klänningar, nämligen A-linjeformade, fodral, trumpet, balklänningar, och sjöjungfruklänningar. Dessa stilar har alla en egen stil gällande midjelinje, urringning, släp och ärmar. Några exempel på detta är en rundad urringning, axelbandslöst, bar axel, bara axlar, korsade band, spagettiband, nyckelhålsdetaljer, V-ringning, halterneck, stor urringning, illusioner, och bateauringning. När det gäller midjan är empiremidjor, naturlig midja, korsetter, och baskisk midja vanligt förekommande.

Budgeten viktig

Ta fram din spargris eller logga in på ditt bankkonto på nätet. Räcker pengarna till en balklänning? Här får du diskutera med dina föräldrar eller ta fram sommarjobbens sparade pengar. Om du inte har tillräckligt med pengar kan du kanske låna pengar för att köpa eller hyra balklänning. Det viktigaste är tyvärr budgeten, och dina pengar avgör om du kan köpa en enkel balklänning eller en ovanligare balklänning av högkvalitativt material. Så är det bara.

Balklänning efter kroppsform

En annan viktig sak att tänka på är kroppstypen. Välj en balklänning som är skräddarsydd för din kroppsform. Den kanske inte passar lika bra om du väljer en klänning utan att tänka på din kroppsform, och det kan förstöra hela din speciella kväll. Om du inte känner till din kropp och ditt ansikte har du svårt att hitta en balklänning som passar dig. Ta hjälp. Fråga andra i din närhet, det kan vara lätt att överskatta uppfattningen om sin egen kropp. Päronformad, smal, liten, äppelformad, rektangulär och inverterad triangel är de grundläggande kroppsformerna. Du kan dela in ansikten i ovala, långa, runda, fyrkantiga, diamantformade och hjärtformade ansikten. Undersök ditt ansikte i spegeln för att se vilken typ av kroppsform och ansiktsform du har. Smala och rektangulära kroppar med atletiska kroppstyper är kortare, så de föredrar en blus som framhäver den smalare midjan och bysten. För rektangulära kroppar är empireklänningar med paljetter eller strass ett fantastiskt val. Om de har en broderad midja eller en volang i midjan kan man också använda långa kjolar och balklänningar. Äppelformade kvinnor har mindre skrymmande ben och en mer välproportionerlig byst och midja. Äppelformade kvinnor bör bära empirekjolar, böljande kjolar och korta klänningar för att dölja sin fylligare form.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here