Blommiga, långa, korta, enfärgade, strikta eller mer vardagliga – klänningar kan se ut på många och olika sätt. Vad är det som styr valet av en klänning? Hur väljer du rätt utan att känna dig pressad eller stressad? Det här inlägget handlar om detta fantastiska plagg och valen damerna står inför när de ska köpa sig en ny klänning.

Klänningar finns i olika modeller, tyg och design. Tre huvudkomponenter styr damernas val av klänning, nämligen tyg, färg och kroppsformen. Figuren är bland de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till och mer om hur den påverkar vår klädsel finns att läsa i nästa rubrik.

Nu blickar vi mot färgen och vilken roll den spelar. Mörka nyanser tonar ner kurvorna, därför föredras det ofta av en del damer som gärna vill se lite smalare ut. Vi ska inte heller glömma att svarta klänningar är mer eller mindre ett måste för officiella tillställningar och det har ingenting med figuren att göra. Det är mer som en regel de flesta följer. Om du däremot vill framhäva din figur så passar ljusare färger betydligt bättre.

Vad kan vi säga om materialet? En bomullsklänning passar bra mer vardagliga tillställningar medan siden eller silke är bra alternativ för aftonklänningar.

Kroppsformen styr valet

Mina klänningar – min figur lyder huvudrubriken och med all rätt. Du ska välja en klänning som framhäver din kropp på bästa möjliga sätt.

Många har något ställe på sin kropp de är lite missnöjda med. Om du har rundningar i magpartier kan du lätt dölja dem med böljande matta tyger. Vertikala linjer passar också bra då de får figuren att se lite längre ut. Undvik helst åtsittande klänningar.

Om du har lite kraftigare lår ska du satsa på enfärgade klänningar. I kombination med en snygg kavaj kan du även få ett riktigt snyggt partyplagg.

Vad gör du om du har lite kortare ben? Då ska du helst köpa korta klänningar och matcha dem med ett par högklackade skor. Klänningar med V – ringning och ogenomskinliga strumpbyxor i samma färg passar också bra.

Grundregeln är att undvika åtsittande klänningar om du är lite kurvigare. Smalare damer kan välja lite olika modeller men ska helst undvika alltför mörka klänningar för att de ger en slankare look, som i deras fall inte är nödvändig.

Vad får en klänning kosta?

Vad får en klänning kosta är den eviga frågan. Priset kan variera väldigt mycket från ett par hundra till flera tusen kronor beroende på varumärket och själva klänningen. Svaret på frågan är tyvärr inte entydigt.

Ska du ska handla en aftonklänning som du kan använda flera gånger då kan du investera en lite större summa pengar. Gäller det en sommarklänning som du endast planerar att ha under en säsong så ska du absolut inte ”kasta bort” flera tusen kronor på inköpet. Ett högt pris är befogat om du ska använda klänningen många gånger och ifall den är av bra kvalité. Om du följer den grundregeln så kommer du ha lättare att se kostnaden på ett rättfärdigat sätt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here