Spara både tid och pengar genom att klippa ditt eget hår hemma. Tycker du att det låter svårt och krångligt? Det behöver det inte vara! Med en praktisk hårtrimmer går det både enkelt och snabbt. Plus att resultatet blir precis som du själv vill ha det.

Verktyg och förutsättningar

För att kunna klippa ditt eget hår behöver du självklart en del verktyg och även bra förutsättningar hemma.

 • Se till att du har ordentligt med ljus i badrummet, speciellt framför spegeln.
 • Ta med en handspegel. Och om du inte har någon bör du införskaffa en.
 • Du kommer att behöva både sax och kam.
 • Men det allra viktigaste är så klart en bra hårtrimmer.

6 steg för att klippa håret

 1. Börja med att tvätta håret och sedan kamma det i den frisyr du vill ha. Ställ in hårtrimmer lite längre än vad du egentligen är ute efter och börja klippa håret. Börja med sidorna och nacken, lämna håret på toppen. Eftersom du kanske vill ha lite längre hår där. Avsluta alla drag genom att vinkla trimmern uppåt.
 2. Använd en lite kortare längd till sidorna och nacken. Få till en snygg övergång genom att dra upp hårtrimmern i luften efter varje drag. Annars blir det lätt en synbar kant som inte är så snygg.
 3. Om du inte är nöjd med längden, upprepa då proceduren tills håret är tillräckligt kort.
 4. När du sedan är nöjd med både sidorna och nacken är det dags att trimma linjerna i nacken och polisongerna. Ta det försiktigt och försök att få till så raka linjer som möjligt.
 5. Håret på toppen bör du klippa med en sax. Håll lite hår i taget mellan fingrarna och klipp lite i taget. Klipp bort alla ojämnheter och längre hår tills du är nöjd med resultatet.
 6. Avsluta med att skölja bort alla avklippta hårstrån och styla håret!

Hitta rätt hårtrimmer för dig

Visst kan du enkelt söka på de bästa hårtrimmrarna och få fram en lång lista. Men det finns en del saker du bör se över för att hitta en hårtrimmer som fungerar för dig och ditt hår.

 • Se efter om längdinställningarna är tillräckligt korta/ långa för din smak.
 • Är motorstyrkan och batteritiden tillräcklig?
 • Köp en hårtrimmer av kvalitet med skarpa skärblad.

En bra hårtrimmer kan även användas på andra delar av kroppen utan problem. Om du är ute efter att hålla efter även håret på bröstet och magen bör du se efter en hårtrimmer som klarar av det.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here