När vintern kommer, med sin torra luft, så leder det lätt till att du kan få torr hy. Det oavsett vilken hudtyp du annars har. Det är viktigt att du ser till att ta väl hand om din hy i ansiktet så väl som resten av huden på kroppen. Det är inte fel att satsa på bra produkter från Esse till exempel.

För att du ska kunna ta hand om din hy så är det bra att ta reda på vad du har för hudtyp. Det för att du ska kunna veta vilka produkter som passar din hy. Även om de flesta drabbas av torr hy under vintern, så kan hyn reagera olika. Till exempel kan vissa med fet hy uppleva att acnen blir bättre under vintern, men att de får en fnasig hy istället.

Bra tips för att behålla stilen under vintern

För att din hud och hy ska må bra under vintern är det viktigt att återfukta den. Det är för övrigt bra att göra året om, men extra viktigt under vinterhalvåret. Det kan vara bra med produkter som innehåller zink eller jojoba, så väl som det är bra att använda dig av ekologisk hudvård.

Något du kan börja med att göra, det är att ge ditt ansikte en så kallad mini-massage, medan du smörjer in dig. Du kan då jobba in produkten i huden på ett bra sätt, så väl som att du med din massage sätter igång det så kallade lymfatiska systemet, ett nätverk av kärl som leder till blodet.

Under vintern kan det vara bra att antingen låta bli att exfoliera helt, eller göra det mycket varsamt. Det du kan göra är att använda dig av rätt produkt. Om du får extra känslig hy under vintern, med sveda och du blir flammig, testa då en mjölksyrabaserad peeling. Är du bara torr i hyn använd en peeling med fruktsyra.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here