Flexfit-kepsar är ett begrepp som omfattar olika modeller. Kepsen tillverkas och säljs i många utföranden. Här finns allt från den coola hiphop kepsen till den så kallade fiskarhatten eller bucket hat. Kepsens allsidighet gör den populär för en stor grupp av konsumenter både damer och herrar, både unga och äldre.

En flexfit cap går att beställas på nätet eller köpas på plats. För att få in rätt storlek rekommenderas det att du faktiskt mäter ditt huvud och beställer därefter. Givetvis är det alltid bäst att kunna prova den innan du köper men väljer du att handla på nätet är detta inte möjligt. Som tur är finns det oftast returrätt som möjliggör en kostnadsfri återsändning ifall kepsen inte skulle passa eller falla dig i smaken.

Flexfit flat cap – den klassiska brittiska kepsen

British Country Clothing! Vad tänker du på när du läser det uttrycket? Välklädda, eleganta engelsmän promenerande i en fuktig skog med den obligatoriska rutiga kavajen och givetvis med den ofrånkomliga flat cap. Vi saknar en direkt översättning på svenska till begreppet. Många relaterar det lite komiska uttrycket gubbkeps till engelsmännens smakfulla accessoar.

Den brittiska flat cap har en ganska lång historia. Under första delen av 1900-talet var det mer eller mindre ett måste att bära flat cap i England, något som även hällde här hemma i Sverige.

Så sent som på 1960-talet vågade sig männen att bryta traditionen och visa sig ut utan någon huvudbonad.

Coola kepsen

Flexit cap omfattar även kepsarnas coolaste representant och det är snapback kepsen som började bäras redan på 1950 – talet. Av vem kan man då undra? Enkelt, av amerikanska basebollspelare. Det är så det började men kepsens popularitet växte och den bytte även målgrupp. Från att vara basebollens självklara tillbehör började den fungera som ett statustecken för en musikkultur känd för sin gangsterliga underton, nämligen rap och hiphop. Under 80-, och 90-talet blev kepsen ett måste ifall man ville tillhöra rap eller hiphopkulturen. Filminsdustrin kom inte långt efter och började lansera konceptet. Ett bra exempel är komediserien ” The Fresh Prince of Bel Air” där Will Smith (som är i huvudrollen) spelar alltid med en keps som matchar hans klädsel.

Kepsen är även ett måste för alla skaters garderob. Skatestilen kräver att man förutom de coola brallorna och T-shirten även bär en keps.

Stilrena, snygga och coola fortsätter kepsarna sin frammarsch i modet och i de olika klädstilarna och i en del av musikkulturen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here