Något man ibland hör sina vänner och bekanta säga, är att man har för lite förvaringsskåp och utrymmen i sin bostad. Detta framförallt när de har bott i samma hus eller lägenhet länge. De flesta av oss människor tycks bära på en samlar- gen och saker som vi inte längre använder göms undan i garderober och kanske på vinden. De flesta mister överblicken över vilka prylar man egentligen förvarar i sina olika skåp och liknande.

Sortera och strukturera förvaringen

Om man verkligen önskar att ha en god stil i sitt hem borde det även kunna synas när man öppnar förvaringsskåpens dörrar och luckor. Att har ordning och reda i sina förvaringsutrymmen är även ett bra sätt att hålla överblick över de saker man förvarar. På så sätt kan man göra sig av med sådant som man inte längre använder – och som man troligtvis heller inte kommer att få användning av igen. Ett bra sätt att få struktur i förvaringen är att sätta upp små skyltar som beskriver vad som finns i olika lådor och kartonger. På så sätt behöver man inte rota runt när man letar efter något specifikt. Det är oftast detta rota runt och letande som startar det kaos man ofta ser i förråd och garderober. När man har rensat ut och sorterat i sina förvaringsutrymmen, upptäcker man ofta att man faktisk har tillräckligt med förvaringsplats till prylar.

Sälj och återanvänd dina gamla saker

När man rensar ut sådant som man inte längre behöver ha gömt i ett förråd, kan det vara smart att fundera på om prylarna kan användas till något annat än det de från början var tänkt till. Kanske är de användningsbara till upcykling- projekt? Annars, och om det är helt och rent, kan man ofta sälja de flesta prylar begagnat. Detta är både miljövänligt samt kan inbringa lite extra fickpengar. Vill man inte hålla loppis själv kan man antingen annonsera på annonstjänster, eller låta andra sköta loppisförsäljningen mot provision.