Att få lägga sig i en mjuk säng med de finaste sängramar och sova ut är bland det bästa som finns.

Sovrummet tillsammans med köket är kanske två av boendets allra viktigaste rum. I båda får man njuta, vila och må bra. Att sova i det vackraste möjliga sovrummet är en mångas dröm. Hur skapar man det och vad behöver man tänka på? För att få rätt inspiration behöver du veta hur du vill att sovrummet ska se ut.

Här nedan finner du några intressanta tips för inredning om du redan inte bestämt någon speciell stil.

Heta tips för en bra inredning

Det finns många saker som kan bidra till att få ett vackert sovrum. Överkastet gör bäddningen fantastisk, även om det är en detalj vi sällan tänker på. Överkast i en starkare färg kan förvandla rummet till en riktig dröm. Väljer du en mildare nyans skapar du en äkta nordisk oas. Dessutom går det att variera efter säsong. Sommaren välkomnar tunnare och ljusare färger medans hösten och vintern tål lite kraftigare nyanser.

Belysning är A och O för sovrummet. Den skapar trivsel och är av stor vikt. I de allra flesta sovrum finns det lampor som tillåter en kvällsläsning men du ska inte kunna utvidga konceptet och inte bara nöja dig med en sådan lösning. Lampor i alla former och storlekar är en ypperlig inredningsdetalj.

Gardiner är sovrummets bästa kompis. Tjocka eller tunna, det bestämmer du själv men de gör rummet luftigare och mycket vackrare.

Budgetera rätt

Om du vill piffa till sovrummet behöver du givetvis planera det hela lite i förväg. Handlar det om en större reparation så måste du budgetera hela processen rätt. Bestäm vad du hur mycket du kan spendera och utgå från den summan. Ska du endast köpa nya lakan eller byta belysning krävs det inte en sådan noggrann budgetplanering då kostnaderna för sådana typer av tillbehör inte är särskild höga.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here