Fler och fler svenskar väljer att anlita en nanny som avlastning, det är en utveckling som bekräftas av företaget som är specialister på barnpassning & nanny — NannyPoppins. Det finns nu forskning som indikerar på att detta leder till bättre jämställdhet, mindre stress och en mer hållbar livssituation. 

 

Som förälder har man förmånen att få se sitt barn växa upp och intressera sig för världen och det är som är runt omkring. Det är en känsla som är svår att beskriva, det är fantastiskt att vara förälder. Men det är inte alltid lätt att vara förälder. 

 

Det ställs, med rätta, höga krav på föräldrar att ta hand om sina barn och ge de all den uppmuntran och kärlek som de är förtjänta av. Samtidigt kan det vara svårt som förälder att lägga all den tiden med sina barn som man hade velat, det är svårt att hinna skjutsa till varje fotbollsträning, hämta varje dag på skolan eller på dagis eller hjälpa till med varenda läxa. 

 

Som förälder måste man därför varje dag prioritera hårt för att hinna med sina arbetsuppgifter, sköta om hus och hem och vara närvarande för barnen – men det är ofta svårt att hinna med att göra allt i den utsträckning man vill. Ett bra sätt att skapa mer tid i vardagen är att ta in en nanny, en kunnig och professionell nanny som kan hjälpa till med saker man själv inte hinner med. Kontakta NannyPoppins om du vill anlita en barnvakt.

 

NannyPoppins ställer höga krav på den som söker jobb som nanny

NannyPoppins är ett företag som har profilerat sig som ett bolag som sätter kompetens i främsta rummet. Det innebär att bolaget har en särskild rekryteringsprocess där man ställer höga krav på den som ska börja hjälpa till som nanny – den måste ha erfarenhet av att självständigt ha passat barn tidigare och ha ett genuint intresse för barn och unga. Genom att ställa höga krav på kompetens för den som ska anställas. 

 

Tryggheten främst – NannyPoppins gör gedigna bakgrundskontroller

Den som blir aktuell för anställning som barnvakt hos NannyPoppins kommer genomgå en stor bakgrundskontroll. Det är en bakgrundskontroll som innefattar kontroll av belastningsregister, slagning i offentliga handlingar och referenstagning i syfte att göra en grundlig bedömning av personens lämplighet.

 

Nanny minskar stressen och förbättrar jämställdheten

En studie från Lunds Universitet har tittat på hur en familj påverkas av att de anlitar en nanny. Studien är gjord av två sociologer vid universitetet och kommer fram till en mängd slutsatser. En av slutsatserna är att familjerna som tar in en barnflicka blir betydligt mer jämställda – det vill säga att det bidrar till att föräldrarna förmår dela upp hemarbetet på ett bättre sätt. Deras vardag blir också mindre präglad av stress, då nannyn bidrar till avlastning. 

 

Vad kostar en nanny?

NannyPoppins debiterar från och med 149 kronor i timmen efter RUT-avdrag. Något OB-tillägg debiteras inte, en nanny kan jobba både helger, kvällar och nätter utan att det tillkommer någon extra kostnad för er del.  

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here