Många tycker att julen är den härligaste tiden på året. För andra innebär julhelgen dock mycket stress, eftersom man ska köpa julklappar, fixa julmat, hälsa på släkten, gå på julfester och så vidare. Eftersom julen i grund och botten ska vara en fridfull helg, tycker vi att du ska unna dig att ta det lugnt och njuta. Här kommer våra bästa förslag på hur du undviker julstressen!

Var egoistisk

Många av oss är lediga från jobbet på jul, antingen på grund av att vi tagit ut våra semesterdagar eller eftersom kontoret har stängt under helgen. För dem som har jobbat hårt hela året är det oerhört viktigt att njuta av sina semesterdagar och ta det lugnt. Ta dig tiden att bara koppla av, gå omkring i pyjamas en hel dag, ät choklad till frukost eller ta en tupplur mitt på dagen. Det har du förtjänat. Glöm bort alla måsten och fokusera på ditt eget välmående.

Res bort

Ta steget ännu längre och res bort över julen! Detta är den enklaste metoden att skippa julklapparna och julstressen helt, med ett gott samvete. Skicka ut julkort åt släkten och nämn att du kommer att vara bortrest, så att inger tar illa upp för att du inte dyker upp på julfesten eller deltar i årets julklappar. Istället kan du ligga och sola på en strand eller njuta av en annorlunda julstämning i en häftig storstad på andra sidan av Europa!

Planera väl

Om du inte vill skippa det traditionella julfirandet, men ändå vill undvika stressen är det bäst att börja planera i tid. Fira hemma hos en släkting, så slipper du julstädandet och ansvaret för julmaten. Planera julklappar i god tid för att undvika rusningen i affärerna innan jul. Du kan hitta många bra julklappsförslag online eller till och med beställa hem presenterna utan att behöva gå omkring i affärer. De bästa julklappstipsen för din mamma, syster, tjejkompis eller partner hittar du här!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here