Kanske tycker du att det är dags att förändra tillvaron men inte riktigt vet hur. Om du inte har bott utomlands förut kanske det är på tiden att testa det. Det är såklart en del praktiska saker som ska ordnas när man ska flytta, en sådan är att flytta allt sitt bohag. Det kan vara bra ganska tidigt i processen att kolla upp vilken flyttfirma du har tänkt att använda dig av, se exempelvis www.dinflytt.se.

Att bo utomlands innebär en massa nya upplevelser och kulturmöten. Vissa starkare än andra, beroende på vilket land du flyttar till. Om du vill arbeta i ett annat land kan det beroende på din utgångspunkt och vad du har för jobb just nu vara en bra idé att starta med att gå och prata med HR-avdelningen eller din chef och höra dig för om vilka möjligheter du har. En annan möjlighet att få jobb utomlands är att delta i jobbmässor. Det är en bra möjlighet att nätverka.

Om det inte spelar så stor roll för dig om du ska ha betalt när du jobbar finns det en massa volontärjobb. Det kan vara väldigt givande att hjälpa barnhemsbarn till ett bättre liv.

Sen finns det såklart livsnjutarrresan då du flyttar utomlands för en längre period utan att jobba men det kräver såklart ett solit bankkonto.

Oavsett vilket val du tar är det en bra idé att börja tänka på det praktiska ett bra tag innan du genomför din flytt. Att stå med för mycket praktiska saker samtidigt som du håller på och avslutar ditt jobb kan vara ganska så stressande. Varför inte ta en språkkurs inna du åker iväg så att du kan prata med lokalinvånarna när du väl är på plats? Att kunna bara lite grann är bättre än ingenting. Spännande upplevelser väntar på dig!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here