Om det är så att du vet med dig att det snart är dags att flytta, så kan det vara bra att planera denna flytt så att den går så smidigt som den bara kan. Om du funderar på att anlita en flyttfirma Stockholm, så är det bra att se till att göra det i god tid före själva flyttdagen. Det så att du inte blir utan hjälp! Visst kan du be familj och vänner att hjälpa dig, men det är faktiskt enklast att låta en flyttfirma fixa det!

För att du ska kunna genomföra din flytt på bra sätt, så är det som sagt bra att planera. Till hjälp så kan du läsa igenom vår lilla checklista nedan.

Saker du bör förbereda i god tid inför din flyttdag

En del saker bör du förbereda i god tid före själva flyttdagen. Så snart du vet inflyttningsdag till din nya bostad, så ska du antingen boka en flyttfirma i Stockholm eller be vänner om hjälp det specifika datumet. Du bör även se till att skaffa en massa kartonger att packa i. Du bör köpa fler än vad du tror du behöver, för de går alltid åt. Sedan är det bra att inte packa dem för tungt/fulla. Saker du inte använder, de kan du packa i god tid

Om du vet med dig att du har en massa stora möbler och annat som inte kommer att få plats i din nya lägenhet, se över om det finns möjligheter till att magasinera dem,

Saker du kan göra ett par dagar innan flyttdagen

När det är ett par dagar kvar till flyttdagen, packa i stort sett allt du har kvar. Om du varit smart, så har du packat ner mycket redan, av det du inte använder så ofta (säsongskläder, böcker, prydnader). När du packar, se till att inte fylla dina lådor med en massa tunga saker. Du kan grunda med lite tyngre och sedan ha lätta saker ovanpå isfall om du vill maxa hela lådan. Märk även upp alla kartonger med vilket rum de ska till.

Saker du kan göra kvällen innan flyttdagen

Kvällen före den stora flyttdagen är då du kan packa ner det allra sista. Det du kan ha kvar, det är städmaterial för flyttstädningen. Se även till att ha en bra plan inför flyttdagen. Fundera på vad som är bra att börja med först och ladda även mobilen så att den är fulladdad på flyttdagen. Ha även koll på var kaffebryggaren är, för den kommer du vilja ha om du är en kaffe-person!

Saker du kan göra på flyttdagen

På själva flyttdagen så är det dags att bära ut allt och transportera det till din nya bostad. Det med din flyttfirma eller med dina vänner. När allt är flyttat på, kolla av igen att inget glömts, kolla att alla fönster är stängda, släck lamporna och lås dörren.

Sedan är det bara att planera in en dag att återvända för att göra flyttstädningen!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here