Vi spenderar mycket tid i badrummet och därför är det viktigt med en snygg och praktisk badrumsinredning. Många väljer att hålla badrummet enkelt och stilrent, eftersom för att det ska vara lätt och behändigt att städa och hålla rent. Man kan dock göra badrummet mer personligt med snygga detaljer och pigga färger. Det finns mycket att ta i beaktande då man väljer badrumsinredning.

Färg och stil

Bläddra igenom inredningstidningar eller sök inspiration online. Badrummets stil får gärna passa den övriga bostaden, men eftersom rummet skiljs åt med en dörr kanske du kan prova en häftig färg i badrummet, som inte finns i den övriga inredningen? Ska inredningen vara modern och minimalistisk eller lantlig och romantisk? Om både golv och väggytor ska förnyas kan du välja fritt bland olika material och färgkombinationer. Om du däremot endast byter ut möblerna kan du välja färger som passar resten av rummet. Många väljer att ha möbler som badrumsskåp och tvättställ i neutrala färger och piffa till rummet med häftiga detaljer.

Badrumsmöbler

Badrumsmöblerna bör väljas noggrant eftersom de inte kan bytas ut lika enkelt som andra fristående möbler. Om du renoverar badrummet kan du välja allt från dusch till handfat. Trivs du bäst med ett badkar, en dusch med draperi eller ett praktiskt duschskåp? Duschskåpet är en populär lösning i moderna hem, eftersom det är behändigt att rengöra och vattnet inte rinner ut på golvet.

Välj även vilken typ av handfat och tvättställ du vill ha i badrummet. Om du har ett rymligt badrum ka du köpa ett möbelset med matchande artiklar. På Dansani.se hittar du snygga och stilrena badrumsmöbler i nordisk stil.

Belysning

När badrummets ytor och möbler är på plats bör du även fokusera på belysningen. Många vill ha ett välbelyst badrum med en ordentlig spegel och därför är spotlights och små men effektiva lampor ett utmärkt val. Det finns även ljusslingor som kan fästas vi spegelskåpet för extra ljus.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here